VANAF 17 JANUARI 2022 IS DE ZAAL WEER GEOPEND VOOR LEDEN.

Over ons

De BV Centrum is opgericht op 6 januari 1956 en bestaat dus inmiddels 66 jaar. Het lidmaatschap staat open voor iedereen die het biljarten met plezier, sportiviteit en met onderling respect wil beoefenen.

 

Bij onze vereniging kan men de biljartsport beoefenen in de spelsoorten:

Libre, Bandstoten en 3 banden

 

Onze clubavond is op maandag en dinsdag van 18.30 tot 23.00 uur in BILJARTCENTRUM 1977 aan de Protonstraat 6a te Groningen. 1e verdieping, lift aanwezig.

Wij hebben interne clubcompetitie om 1 clubkampioenschap: libre. Daarnaast kan men zich inschrijven voor de KNBB-competitie van het District Groningen-Drenthe. Hierbij spelen onze (3) libre teams tegen diverse andere Groningse en Drentsche verenigingen.

Onze thuiswedstrijden zijn op de woensdagavond. 

Deze competitie wordt in clubtenue gespeeld.

 

Ook kan men mee doen aan de libre competitie van de regionale KNBB-DBGD(Dag Biljarten Groningen Drenthe) v/h O.B.V.

De (thuis)wedstrijden daarvan zijn op (woensdag)middagen. Wij organiseren dit met en voor onze leden en de leden van de andere verenigingen binnen ons BILJARTCENTRUM. Er wordt gespeeld in een eenvoudige tenue (zwarte broek, sokken en schoenen en een wit overhemd) dat door alle spelers van alle hieraan deelnemende teams wordt gedragen.

De Nederlandse biljartbond, district Groningen-Drenthe, organiseert ook individuele kampioenschappen. Deze wedstrijden zijn ingedeeld naar spelsoort en niveau van de spelers. Deze wedstrijden worden in clubtenue gespeeld. Wij organiseren in dit kader ook jaarlijks een of meer districtfinales.

BV Centrum houdt daarnaast gezellige interne biljartactiviteiten en organiseert jaarlijks op de eerste zondag van maart het grote Open Driebandentoernooi om de MARTINIBOKAAL. Voortvloeiend uit het (verplichte) lidmaatschap van het Biljartcentrum 1977 bestaat er voor iedereen ook de mogelijkheid om van maandag tot en met vrijdag op de middagen van 13.00 tot 17.30 uur vrij te biljarten.

Op zaterdagmorgen en zondagmorgen kan men voor beginners resp. gevorderden biljartlessen volgen, die door BILJARTCENTRUM 1977 worden georganiseerd.

Het huidige aantal leden bedraagt 37. Er is best ruimte voor nog een stuk of tien leden, vooral vrouwen en jongeren zou fijn zijn!

Er zijn nu drie vrouwelijke leden

Contributie voor recreatieve leden (geen bondspelers) van BV Centrum bedraagt  € 30,- per jaar

Contributie voor de wedstrijdspelers (Bondspelers) van BV Centrum bedraagt € 60,- per jaar

Contributies is exclusief contributie BILJARTCENTRUM 1977.

En nadere informatie kunt u ook vragen bij de bestuursleden.

 

Kom gerust eens vrijblijvend langs op maandag of dinsdagavond!