Top-8-Masters toernooireglement

 

Spelsoort en deelname.

De spelsoort is libre. Iedereen met een moyenne t.e.m. 6,99 mag meedoen. Bepalend is het moyenne op 1 augustus voorafgaand aan het toernooiseizoen. Spelers uitkomend in de hoofdklasse of hoger zijn uitgesloten van deelname.

Moyenne.

Toernooi- of clubmoyenne.

Bij deelnemers, spelend bij meerdere clubs, wordt het hoogste clubmoyenne aangehouden. Van elke deelnemer wordt tijdens het seizoen aan de hand van de resultaten van deelname van twee opeenvolgende toernooien het moyenne als volgt herzien: Bij een verhoging van minimaal 20% wordt het aanvangsmoyenne met 50% van het verschil verhoogd. Bij een verlaging van minimaal 20% wordt het aanvangsmoyenne met 50% van het verschil verlaagd.

Van de spelers die zich in een toernooi plaatsen(laatste 8) worden de moyennes herzien aan de hand van de resultaten in de voorrondes met dien verstande dat het moyenne alleen kan worden opgewaardeerd.

Als aanvangsmoyenne wordt van het club- of toernooimoyenne het hoogste moyenne aangehouden.

Caramboles.

Het aantal te maken caramboles wordt berekend aan de hand van de KNBB-intervaltabel met een minimum van 25 caramboles. Bij inkorting van partijen wordt het percentage t.o.v. 30 beurten genomen.

Toernooiverloop.

Een deelnemer kan per toernooi slechts één keer doorgaan als beste verliezer. Bij remise wordt een barrage gespeeld over 5 beurten. De speler met het hoogste percentage t.o.v. het aanvangsmoyenne gaat door naar de volgende ronde. De andere speler kan eventueel doorgaan als beste verliezer. Als beste verliezer gaat een remise partij boven een verloren partij.

Bij de voorrondes van een toernooi is elke speler verplicht te arbitreren of te schrijven.

Finalisten dienen in alle finalepartijen in een net tenue te verschijnen.

Sancties.

Spelers die zonder afmelden wegblijven krijgen een boete van € 10,00 opgelegd, eventueel verhoogd met inschrijfgeld, indien nog niet voldaan.

Ranking.

Volgens onderstaand schema kunnen ranking punten worden verdiend:

Bij deelname                    4 ranking punten                                             Plaats 5          16 ranking punten

Bij plaats 17 t.e.m. 32     6 ranking punten                                             Plaats 4          18 ranking punten

Bij plaats 9 t.e.m. 16       8 ranking punten                                             Plaats 3           20 ranking punten

Plaats 8                            10 ranking punten                                            Plaats 2           22 ranking punten

Plaats 7                            12 ranking punten                                            Plaats 1           25 ranking punten

Plaats 6                            14 ranking punten

Spelers die aan alle of op één na alle toernooien hebben deelgenomen krijgen 8 ranking punten extra.

Finale.

De deelnemers(maximaal 16) met de meeste ranking punten worden uitgenodigd voor de finale.  De finale wordt per toerbeurt door de deelnemende verenigingen georganiseerd.

Bij een gelijk aantal ranking punten wordt de volgorde bepaald door het percentage eindmoyenne t.o.v. het aanvangsmoyenne van het eerst gespeelde toernooi in het seizoen.

Algemeen.

Tijdens elk toernooi wordt een tussenstand bekend gemaakt, bijgewerkt t.e.m. het voorafgaande toernooi.

Elke organiserende vereniging is vrij in de opzet van het toernooi.

Opgemaakt, 7 november 2017.